Gouekors Kaas-toastbroodjie
So eenvoudig soos ’n glimlag – en net so lekker!
Hierdie is nie net ‘n kaasbroodjie nie – dis ’n goue, kraak-knars happie vol smeltende kaaspret wat die kinders (en grootmense) sal laat terugkom vir nog. Perfek vir ‘n kouer vakansiedag, of sommer net ‘n vinnige happie tussen speeltyd en storietyd, en maklik genoeg vir die kleinspan om sommer self te maak!
Bestanddele (maak 2 groot broodjies)
- 4 snye vars wit of bruin toebroodjie-brood (hou van sagte krummels!)
- 1 ½ koppie gerasperde cheddarkaas (meng met mozzarella vir ekstra trek-en-smelt)
- 2 eetlepels botter of margarien (sag, vir smeer)
- Opsioneel:
- ’n bietjie tamatiesous of blatjang vir ‘n verrassende draai
- Fyngekapte tamatie of uie
- ’n knippie oreganum of kruie sout
Metode:
- Voorverhit ’n pan oor medium hitte.
- Smeer botter aan een kant van elke sny brood – dié kant gaan buite toe.
- Pak jou broodjie:
- Sit een sny brood, met die botterkant na buite, in die pan.
- Strooi ’n goeie handvol kaas op die ongebotterde kant.
- Voeg opsionele ekstra’s by as jy wil.
- Sit die tweede sny bo-op, botterkant bo.
- Braai stadig en liefdevol:
- Druk liggies met ’n spatel.
- Braai tot goudbruin en bros, sowat 2-3 minute per kant.
- Moenie die hitte te hoog maak nie – jy wil hê die kaas moet smelt voordat die brood brand!
- Laat rus 1 minuut, sny in helfte of vingers, en sit voor met ’n klein bakkie tamatiesous vir doop.
Wenke vir ekstra pret:
- Sny die broodjies met koekiedrukkers in sterre, harte of diere vir ’n ekstra vakansiebederf.
- Sit saam met warm sjokolade of appelkooskoeldrank vir ’n nostalgiese kombinasie.
- Voeg spekstukkies of gerasperde wortel by vir ’n twist.
Hierdie kaasbroodjie is ‘n wenner op elke bord – gou en liplek-lekker!
Other Articles
Next
30 June 2025
Lida en die groot poppie-soektog
Previews

No Comment! Be the first one.